Hello Guest! Welcome to our Website.
Something you might want to know about us.
Don't be hesitated to contact us if you have something to say.

La Marjal del Moro

| | 31/5/10
|

Des de Fil per randa vos convidem avui a fer un viatget no massa lluny, però que pot resultar d'allò més interessant, sobretot si us agraden la naturalesa i els animals. Es tracta d'una visita a la Marjal del Moro situada a Sagunt. Un paratge natural que els components de Fil per randa vàrem visitar aquest cap de setmana per tractar al proper programa el Dia Mundial del Medi Ambient que se celebrarà el proper dissabte dia 5 de juny.

Per eixe motiu, la Conselleria de Medi Ambient va organitzar per al passat diumenge una marxa a peu per la Marjal del Moro un paratge natural que, tot i estant a un pas de València, resulta un entorn desconegut per a molts. A la cursa van participar xiquets, joves i adults, i consistia en fer un recorregut per tot el parc, que alberga un Centre d'Informació Ambiental, per informar el visitant.

La marjal es troba situada a Sagunt, a una zona que, antigament, era una antiga albufera. Al segle XVIII van convertir l'aiguamoll en horta. Les terres s'emprarien per a l'explotació agrícola, i el segle XX s'utilitzaria per ampliar el port i abastir els alts forns de Sagunt, cosa que va deteriorar en gran mesura la marjal. Per sort, amb l'atur dels alts forns, a les acaballes del segle passat es va començar tota una tasca de recuperació de la Marjal, i l'any 1995 es va declarar la marjal Zona Especial de Protecció per a les Aus.

El visitant es troba a la Marjal un entorn de gran valor paisatgístic. El parc compta amb deu hectàries de superfície que allotgen llacunes d'aigua dolça, salada i salobre. L'entorn de les llacunes està tot recobert de canyar i jonqueres, principalemnt. Però també d'espècies pròpies del bosc mediterrani... i fins i tot, un palmeral! El visitant de la marjal pot acudir a més a més al Centre d'Informació Ambiental per assabentar-s una mica de la història del parc, recollir uns prismàtics i fer un recorregut interactiu pel món de les energies renovables, el consum responsable i el reciclatge.

Però, allò que fa veritablement especial La Marjal és que actua com a refugi de nombroses aus migratòries. A banda, a la marjal també hi viuen aus en perill d'extinció en Europa com la malvasia caplblanca o la rosseta. Totes elles i moltes més les podeu observar des de casetes habilitades, fent ús de prismàtics.

És per això que, si necessiteu deslligar-vos una estoneta de l'estudi i teniu a prop Sagunt, la Marjal delsMoro és un opció interessant per passar la vesprada en plena natura!






 

Followers