Hello Guest! Welcome to our Website.
Something you might want to know about us.
Don't be hesitated to contact us if you have something to say.

Miguel Hernández, después del odio

| | 28/4/10
|

La Companyia de Recerca i Innovació Teatral (CRIT) va reperesentar ahir de vesprada vesprada, a la sala Matilde Salvador de l'Edifici de la Nau de la Universitat de València, l'obra Miguel Hernández, después del odio, dirigida per Pep Sanchis.


La dramatúrgia, a càrrec de Daniel Tormo, és, com menys, sorprenent. Daniel Tormo, Josep V. Valero i Anna Marí són els encarregats d'omplir l'escenari durant una hora amb música, poesia i una molt bona interpretació on es narra la vida del poeta d'Oriola, Miguel Hernández. El personatge de Miguel Hernández suposa el paper principal de l'obra i l'eix sobre el qual gira tot. Daniel, Valero i Anna aniran ficant-se en la pell del malmès escriptor, des dels seus començaments al sud d'Alacant fins els seus últims dies a la presó. Els primers poemes, els viatges a Madrid, l'ingrès en l'excèrcit republicà... els episodis més importants de la vida d'Hernàndez tenen lloc a l'obra, i van succeint-se d'una manera molt pedagògica i ordenada. Per l'escenari passaran Josefina -la seua esposa-, el seu amic Ramón Sijé (a qui Hernández va dedicar la famosa Elegía), poetes com Neruda o Lorca... i tot, al ritme de les músiques més actuals, que donen vida als seus poemes més clàssics.


En definitiva, un apropament a la vida íntima i a l'obra d'un poeta "del qui mai es parla prou", segons paraules de Daniel Tormo, amb qui vam estar parlant.


L'obra, en realitat, resulta veritablement creïble: "Vam utilitzar cartes, documents de la seua vida, documents reals escrits per ell, documents d'amics, testimonis reals" -explica Tormo -"i fins i tot cartes d'altres poetes, com García Lorca o Neruda".


En qualsevol cas, l'única cosa més que vos podem dir és recomanar-vos que vos acosteu a veure-la. De veritat, perquè paga la pena.


Així, podreu fer-ho esta vesprada, dijous 29 d'abril, a les 20.00h a La Nau. Les entrades s'han de recollir amb dues hores d'antelació, a partir de les 18.00h. Es poden arreplegar dues entrades per persona, i són gratuïtes. Així doncs, a gaudir del teatre!

1 comentaris:

Amparo ha dit...

En momentos como este odio tener exámenes -bueno, en este y en todos-.
Me gusta que os hagáis eco de estas actuaciones.

 

Followers