Hello Guest! Welcome to our Website.
Something you might want to know about us.
Don't be hesitated to contact us if you have something to say.

Una gran polèmica: més que estar a favor o en contra de les corregudes de bous

| | 23/4/10
|

Tot va començar a la fi de l'any passat quan va saltar en el Parlament la idea d'eliminar de les festes de Catalunya les corregudes de bous. La Iniciativa Legislativa Popular ( ILP) presentada per la plataforma Prou!, que contava amb més de 180.000 signatures, va ser duta a tràmit amb un resultat molt justet que contava amb 67 diputats a favor de tramitar-la i 59 en contra. La nova normativa suposaria no solament la prohibició de les corregudes de bous en les places sinó també “tots els espectacles que incloguen la mort de l'animal i l'aplicació de les sorts de la pica, les banderilles i el estoque”.

Per contrapartida, el Govern valencià va aprovar el passat cinc de març l'expedient per a declarar els bous com Bé d'Interès Cultural a la Comunitat Valenciana, tal com ja havia avisat Esperanza Aguirre que tenia intenció d'aconseguir. Serafín Castellanos, en la reunió del Ple del Consell, va presumir del “gran arrelament i tradició que tenen les festes relacionades amb el món del bou a la Comunitat Valenciana que vénen de temps ancestrals”. A més el conseller va fer al·lusió a la gran presència que tenen els festejos amb bous a la comunitat ja que al llarg de l'any hi ha fins a 6.000 festes d’aquest tipus.

Davant tota aquesta polèmica entre la defensa de la identitat o de la defensa dels drets dels animals, la facultat de biologia de la Universitat de València va aprovar el passat 25 de març una declaració en contra de les corregudes de bous. On es diu que “els bous experimenten dolor, estrès i sofriment amb característiques molt semblants a les dels éssers humans” i volen que es declaren els bous Bé d’Interés Cultural. I per acabar el text fa una crida a tota la Universitat de València i a totes les facultats de biologia i veterinària d'Espanya a unir-se a la declaració. La polèmica està oberta.

1 comentaris:

Amparo ha dit...

Aquest tema és tristísim. Quan surts fora d'Espanya i parles amb italians, irlandesos, francesos... els pareix una animalada aixó de les corregudes de bous -clar que hi haurà de tot...-.
Bé d'interès cultural? No fa falta dir més.
Gràcies per donar més publicitat a la declaració de la Facultat de Biologia!!

 

Followers