Hello Guest! Welcome to our Website.
Something you might want to know about us.
Don't be hesitated to contact us if you have something to say.

El Cabanyal: protagonista del primer programa de Fil per randa.

| | 16/4/10
|

Ja han passat més de dotze anys des que en 1998 l’Ajuntament de València aprovara el PEPRI (Pla Especial de Protecció i Reforma Interior) del barri Cabanyal-Canyamelar. Un projecte que comprén la prolongació de l’avinguda Blasco Ibáñez fins al mar. Des d’aleshores entre els veïns del barri s’ha creat una gran divisió d’opinions que ha desembocat en la divisió dels veïns. Per una part el col•lectiu "Sí volem", que es mostra a favor de la realització del projecte i d’altra la plataforma "Salvem el Cabanyal", que s’ha posicionat, des d'un primer moment, en contra de qualsevol iniciativa que supose l’enderrocament de cases del barri que han estat declarades Bé d’Interés Cultural (BIC).

El passat 5 d’abril les excavadores visitaren el Cabanyal per començar els treballs d’enderrocament, ja que les Corts Valencianes aprovaren el passat març una llei que revalidava l’ordre ministerial decretada pel Ministeri de Cultura per paralitzar de manera definitiva l’execució del pla. Tanmateix, l’equip encarregat de portar a terme els enderrocs es va trobar amb l’oposició d’una part del veïnat, que no va dubtar en realitzar una sentada davant les cases afectades i oposar-se pacíficament al crit de “Salvem el Cabanyal” a què les màquines realitzaren la feina assignada. Com a resposta, la policia nacional i els efectius de la policia local utilitzaren la força per fer desistir els manifestants i permetre el treball de les excavadores, que finalment enderrocaren les cases previstes. La mateixa estampa s’hi va repetir al llarg dels següents dies fins que al cap de setmana es paralitzaren els enderrocs.

Aquest mateix dimecres s’ha fet públic que el Tribunal Constitucional ha admés a tràmit el recurs del govern contra la llei aprovada per l'executiu de Camps per evitar que s’enderroquen més de 450 edificis del barri mariner valencià. Aquesta és l’última notícia publicada sobre El Cabanyal i des de "Fil per randa" volem conèixer quin és l’ambient que es respira al barri i quina l’opinió dels seus veïns. Per això, al nostre primer programa, que podràs escoltar a la 102.5 FM i a través de la pàgina web de la Universitat Politècnica de València (http://www.upv.es/entidades/RTV/menu_516991v.html), tractarem de posar sobre la taula quina és la situació que es viu al barri després dels darrers esdeveniments.

Per tant, com que volem abordar aquesta qüestió de forma global i acostar-te una visió plural del conflicte, tractarem de donar veu a totes les parts implicades en el projecte urbanístic previst per al barri de pescadors.

Ja et podem avançar des del nostre bloc que ens hem posat en contacte amb representants de les dues parts implicades i podem confirmar que Maribel Doménech, membre de la plataforma “Salvem el Cabanyal” participarà al nostre proper programa per donar-nos la seua visió del que s’està vivint al barri.

Així que ja saps, si vols estar informat de la situació actual que es viu al Cabanyal i a més conèixer l'actualitat de la universitat i les recomanacions que et farem a la secció cultural no pots deixar d’escoltar el nou programa de la Universitat Politècnica on t’ho contarem tot fil per randa!

3 comentaris:

A. Moya ha dit...

¡¡Menudo trabajo!!
Enhorabuena, veo que empezáis fuerte.
A ver si os podemos escuchar, pero... ¿qué día y a qué hora? (no sé si me lo habré saltado, pero no lo veo).

El globo ha dit...

Em pareix genial aquest primer programa, perque jo, per exemple, no tinc massa clar qué es el que està passant en el Cabanyal i si hi ha una majoria -o no- de gent que vol conservar-lo.

Elena Nikolova, Russafa Gestores ha dit...

Enhorabona pel programa! Ha sigut tot un plaer fer l'entrevista sobre Russafa Conviu amb vosaltres! L'he pujat en el nostre blog de la quinzena cultural:

http://russafaconviu.blogspot.com/

Besos i fins al proper projecte cultural!

 

Followers